Mikor sütöttem gondolkoztam el azon, hogy mostanában szinte csak kelt tésztás ételeket készítek. De nem tehetek róla, élvezem:D
És elérkezett az idő, hogy átvegyem mamától ezt a staféta botot és ne ő süsse a lángost, majd küldje el, hanem rászántam magam és megsütöttem és szuper lett!!!!
Hozzávalók:
*50 dkg liszt
*3 dkg élesztő
*2 dl tej
*víz
*só
*2 evőkanál olaj
*pici cukor
*olaj a sütéshez
Elkészítés: Élesztőt 1dl langyos tejben felfuttatjuk, kis cukorral. Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sót, a közepébe mélyedést formálunk, ebbe tesszük a 2 evőkanál olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Elkezdjük összekeverni, és a vizet apránként adjuk hozzá, nehogy túl híg tésztát kapjunk. Ha már közepesen lágy a tészta, akkor kb. fél órát kelesztjük.
Ezután egy tálcát beolajozunk, és olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából, a tálcára tesszük. Konyharuhával letakarjuk, majd így kelesztjük tovább. Ha már szép nagyra megnőttek a tészták, elkezdhetjük a sütést. Kb. 10 db lesz, ne nagy bucikat csináljunk! Én nagyot csináltam, feleznem kellett:D
Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd az olajos kézzel jól széthúzott és megformált tésztát belehelyezzük. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és törlőpapírra tesszük, hogy a maradék olajat is felszívja.
Jóóóóó étvágyat!
Imádjuk
VálaszTörlésKedves Szandra! Online vacsoracsatát indítok, van kedved benevezni? Kérlek nézz be hozzám....
VálaszTörlés