16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2011. január 21., péntek

Milánói sertéskaraj(gyorsan)

Nem egy hű de extra recept ez.... És szerintem sokan ismeritek is, de hátha van olyan ember mint pl. én, vagy párom aki nem ismerte.
Én először 2 éve gyakorlaton ettem ilyet egy gyorsétterembe, ahová kajálni jártuk. Jaj de szép idők voltak! Egész gyaksziba az volt a legszebb mikor eljutottunk enni. Tíztől-délig azt vártuk, hogy legyen ebéd és menülapot szorongattuk mit is együnk. Diákigazolvánnyal 200-400ft-ból megebédeltünk.
Mindig is terveztem, hogy készítek páromnak, mert Ő nagy milánói fan, de elmaradt.
Aztán szerdán hívott barátnőm mennek ebédelni, milánói sertésborda a menü. A drága hidegfront miatt csak fetrengtem, nem tudtam elmenni...
Eldöntöttem ha jól leszek készítek. Nagy meglepetésemre más blogger is elkészítette a héten:D (DIA)
Íme az enyém:

Hozzávalók:
*6 szelet karaj
*só
*zsemlemorzsa-liszt-tojás
*1 üveg milánói mártás
*makaróni tészta
*sajt
Elkészítés: Van egy fajta üveges milánói ami kellően paradicsomos és fűszeres. Egy ideje minden hónapba veszek ilyet mert ha farkaséhes vagyok akkor csak főzök tésztát, megmelegítem ezt a szószt és kész is. Van itthon házi paradicsomom és egyebek, de ma is a lényeg az volt hogy gyorsan kész legyen az ebéd...
A tésztát apróra töredezem úgy főzöm meg.
A szószt megmelegítem, közben a húst kiklopfolom, sózom és panírozom. Végül olajban megsütöm.
Lehet enni is.
(de aludtam 11kor keltem és délre már volt kaja bőven...)
Szeretem az ilyen "röpi kajákat".

Páromnak kikészítettem majd nézett rám, hogy mi ez?
Még látni sem látott ilyet:D
De nagy sikert aratott!

6 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, mi is nagyon szeretjük

    VálaszTörlés
  2. Én sem ettem még soha ilyet. Az üveges cuccokra visszatérve, én például hiába tudom, hogy nem éppen egészségesek, de van néhány nagy kedvenc aminek képtelen vagyok ellenállni, és esküszöm, hogy sokkal jobban ízlik, mint az autentikus. Megőrülök az üveges édes-savanyú szószért (szigorúan csirkemell sonkával:)), és a zacskós milánóiért, bolognaiért. Néha kell a "bűnözés", főleg, ha a pocaklakó irányít:)

    VálaszTörlés
  3. Ohhhhhh édes savanyú!!!!!!
    Imádom, jaj de rég ettem!! Azt én is szeretem, de talán 1 évbe ha eszek, mert csak én párom nem:(
    Itt az ideje készíteni!!!!!!:D
    Köszi a tippet!!!

    VálaszTörlés
  4. Kicsit szégyellem is bevallani, de én képes vagyok az rájárni egész nap míg el nem fogy, úgyhogy nálunk nem akadály, hogy csak én szeretem:) Nézz be hozzám, ha van időd, tartogatok számodra valamit.

    VálaszTörlés
  5. Szia!A recept jóll néz ki.Nézz átt hozzám,vár rád valami :-)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm a díjat nektek!!!!!!!

    VálaszTörlés