Nem egy hű de extra recept ez.... És szerintem sokan ismeritek is, de hátha van olyan ember mint pl. én, vagy párom aki nem ismerte.
Én először 2 éve gyakorlaton ettem ilyet egy gyorsétterembe, ahová kajálni jártuk. Jaj de szép idők voltak! Egész gyaksziba az volt a legszebb mikor eljutottunk enni. Tíztől-délig azt vártuk, hogy legyen ebéd és menülapot szorongattuk mit is együnk. Diákigazolvánnyal 200-400ft-ból megebédeltünk.
Mindig is terveztem, hogy készítek páromnak, mert Ő nagy milánói fan, de elmaradt.
Aztán szerdán hívott barátnőm mennek ebédelni, milánói sertésborda a menü. A drága hidegfront miatt csak fetrengtem, nem tudtam elmenni...
Eldöntöttem ha jól leszek készítek. Nagy meglepetésemre más blogger is elkészítette a héten:D (DIA)
Íme az enyém:Én először 2 éve gyakorlaton ettem ilyet egy gyorsétterembe, ahová kajálni jártuk. Jaj de szép idők voltak! Egész gyaksziba az volt a legszebb mikor eljutottunk enni. Tíztől-délig azt vártuk, hogy legyen ebéd és menülapot szorongattuk mit is együnk. Diákigazolvánnyal 200-400ft-ból megebédeltünk.
Mindig is terveztem, hogy készítek páromnak, mert Ő nagy milánói fan, de elmaradt.
Aztán szerdán hívott barátnőm mennek ebédelni, milánói sertésborda a menü. A drága hidegfront miatt csak fetrengtem, nem tudtam elmenni...
Eldöntöttem ha jól leszek készítek. Nagy meglepetésemre más blogger is elkészítette a héten:D (DIA)
Hozzávalók:
*6 szelet karaj
*só
*zsemlemorzsa-liszt-tojás
*1 üveg milánói mártás
*makaróni tészta
*sajt
Elkészítés: Van egy fajta üveges milánói ami kellően paradicsomos és fűszeres. Egy ideje minden hónapba veszek ilyet mert ha farkaséhes vagyok akkor csak főzök tésztát, megmelegítem ezt a szószt és kész is. Van itthon házi paradicsomom és egyebek, de ma is a lényeg az volt hogy gyorsan kész legyen az ebéd...
A tésztát apróra töredezem úgy főzöm meg.
A szószt megmelegítem, közben a húst kiklopfolom, sózom és panírozom. Végül olajban megsütöm.
Lehet enni is.
(de aludtam 11kor keltem és délre már volt kaja bőven...)
Szeretem az ilyen "röpi kajákat".
Nagyon finom lehet, mi is nagyon szeretjük
VálaszTörlésÉn sem ettem még soha ilyet. Az üveges cuccokra visszatérve, én például hiába tudom, hogy nem éppen egészségesek, de van néhány nagy kedvenc aminek képtelen vagyok ellenállni, és esküszöm, hogy sokkal jobban ízlik, mint az autentikus. Megőrülök az üveges édes-savanyú szószért (szigorúan csirkemell sonkával:)), és a zacskós milánóiért, bolognaiért. Néha kell a "bűnözés", főleg, ha a pocaklakó irányít:)
VálaszTörlésOhhhhhh édes savanyú!!!!!!
VálaszTörlésImádom, jaj de rég ettem!! Azt én is szeretem, de talán 1 évbe ha eszek, mert csak én párom nem:(
Itt az ideje készíteni!!!!!!:D
Köszi a tippet!!!
Kicsit szégyellem is bevallani, de én képes vagyok az rájárni egész nap míg el nem fogy, úgyhogy nálunk nem akadály, hogy csak én szeretem:) Nézz be hozzám, ha van időd, tartogatok számodra valamit.
VálaszTörlésSzia!A recept jóll néz ki.Nézz átt hozzám,vár rád valami :-)
VálaszTörlésKöszönöm a díjat nektek!!!!!!!
VálaszTörlés