16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. szeptember 8., szerda

Ötletbazár

Ötlet!
Talán egy tévéműsorban láttam meg először, hogy a tésztát úgy nyújtották ki, hogy két fólia közé tették.
Annyira megtetszett, mert így tiszta marad minden, hogy ki is próbáltam még annó egy omlós süteményemnél(ha jól emlékszem le is írtam)...
Szóval anyu tortájának a tésztája is omlós volt és amikor bele kellett tenni a tésztát a kapcsos formába ott kezdtem el félni, hogy szanaszét fog esni.
Mivel csak nyújtófám van, így maradt a fólia alap, meg rá a másik....És mily könnyű volt beletenni, levettem a felsőt, alányúltam és beletettem a formába, majd szépen bele is tudtam simítani.
Pofon egyszerű és nagyszerű és nem lesz minden lisztes, nem pazarolunk el sok lisztet, nem kell annyit mosogatni.

Sajnálatos módon nem recepttel jelentkezem és ezt is most azért közlöm, hogy tudassam élek!
Sokat dolgozom és munka mellett olyan ételeket készítek, melyek hamar megvannak és go munka....
Ilyen a paprikás kolompér, barackos csirkemell, vagy ma a brassói. Könnyű, gyors egyszerű ételek.
De viszont be vagyok zsongva, itt az ősz és lehet sokat sütni!!!!
Már alig várom, hogy érezhessem a mézeskalács illatát!!!!:D

3 megjegyzés:

  1. Pedig azok is jól jönnek ötletnek amik hamar megvannak, mert sokunknak nincs ideje főzni
    Nos viszont ez is egy jó tipp, köszi

    VálaszTörlés
  2. Bólogatok Bianka megjegyzésére, és a barackos csirkemellre speciel kíváncsi lennék. Szóval pakold csak ide a recepteket!:)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm lányok!
    Már közzé is tettem Ildy!!!!:D
    Szép napot!

    VálaszTörlés