16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. szeptember 8., szerda

Közkívánatra, gyors és kedvenc "Barackos csirkemell"


ITT már régen, még a kezdetekkor közzétettem.
Kis vacak fotó van róla, de annál finomabb...párom number one étele. Ha kérdezem mit főzzek, neki ez kell....Gyorsan is megvan és alig kell mellette állni, sőt semennyire.
Nagy igényt az vesz igénybe, hogy ki kell klopfolni a húsikát.
Majd megsózni, kicsit megfahéjazni, majd vajban gyors mindkét oldalát megsütni(mostanában pirulásig csinálom). Vajjal kikent tálba sorakoztatom és a lecsepegtetett barackokat ráhalmozom, megreszelem sajttal és be a sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul.
Kész is, és ami a legjobb bármilyen körettel isteni, most kukoricás rizzsel tálaltam. De sült krumplit és tört krumplit is szoktam készíteni hozzá.
Amíg sül bármit csinálhattam mellette és amilyen egyszerű olyan különleges is...
A másik, barack mindig van itthon, hús is, vaj, meg sajt, szóval bármikor elkészthető.

Először akkor késztettem amikor összeköltöztünk, mikor elkezdtem kiírni a recepteket az internetről ez volt az első mit feljegyeztem és elkészítettem. Gondoltam az aszalt szilvás pulykamell isteni, akkor ez is, nah hát az is.
Párom óckodott tőle, mert édes, meg sós, gyümi meg hús...azóta ez a kedvence, eljegyzésünkön is ezt falta az étteremben, ami jól esett azt mondta az enyém finomabb....

Jóóóó étvágyat!

3 megjegyzés: