Hol is kezdjem? Talán emlékeztek rá, hogy tavaly gondom volt az élesztővel, aztán fel is adtam...
Próbálkoztam sütni anya isteni kiflijét, de először nem kelt meg, majd nem sült meg.
Vártam a pillanatot, hogy jó sütőm legyen!(mert a sütőre fogtam és igazam is volt, mert semmilyen kelt tészta nem sült meg benne, közepe nyers maradt)
Eljött a pillanat és párom kijelentette az első amit itt sütök az a kiflik legyenek!
Tegnap délután neki is láttam, kértem segítséget a húgimtól(inkább lelki támasz és kenegető volt)....
Sikerült! És meg kell mondjam isteni és tök jó érzés, hogy ilyet is süthetek:D
Azt hiszem az ősz folyamán végigsütöm az összes élesztős süteményt, amit ezer éve tervezek.....:D
Próbálkoztam sütni anya isteni kiflijét, de először nem kelt meg, majd nem sült meg.
Vártam a pillanatot, hogy jó sütőm legyen!(mert a sütőre fogtam és igazam is volt, mert semmilyen kelt tészta nem sült meg benne, közepe nyers maradt)
Eljött a pillanat és párom kijelentette az első amit itt sütök az a kiflik legyenek!
Tegnap délután neki is láttam, kértem segítséget a húgimtól(inkább lelki támasz és kenegető volt)....
Sikerült! És meg kell mondjam isteni és tök jó érzés, hogy ilyet is süthetek:D
Azt hiszem az ősz folyamán végigsütöm az összes élesztős süteményt, amit ezer éve tervezek.....:D
Hozzávalók:
*fél kg liszt
*5dkg élesztő
*3dl tej
*kiskanál cukor
*kiskanál só
*1,5 dl olaj
*sajt
*olvasztott margarin
*1tojás
Elkészítés: A lisztet a sóval összeszitálom, közben a tejet megmelegítem, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Lefedem 10percig pihentetem. Ha felfutott, hozzákeverem a liszthez az olajjal együtt és jól összegyúrom.
Ha egy szép nagy gombóc lesz, akkor letakarom és meleg helyen 50 percig kelesztem!
Ha kész 3 gombócra szedem, lisztezett deszkán kinyújtom(én 4re szedtem, mert nem volt deszkám...)szép kör legyen, aztán felvágom cikkekre és megkenem olvasztott margarinnal(ekkor tehetünk bele füstölt sajtot, virslit stb...most én simán csináltam)feltekerem, megkenem felvert tojással és megszórom reszelt sajttal.
Légkeveréses sütőben 170fokon 20 percig sütöm, nem légkeverésesben 190 fokon.
Forrón legfinomabb!
*fél kg liszt
*5dkg élesztő
*3dl tej
*kiskanál cukor
*kiskanál só
*1,5 dl olaj
*sajt
*olvasztott margarin
*1tojás
Elkészítés: A lisztet a sóval összeszitálom, közben a tejet megmelegítem, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Lefedem 10percig pihentetem. Ha felfutott, hozzákeverem a liszthez az olajjal együtt és jól összegyúrom.
Ha egy szép nagy gombóc lesz, akkor letakarom és meleg helyen 50 percig kelesztem!
Ha kész 3 gombócra szedem, lisztezett deszkán kinyújtom(én 4re szedtem, mert nem volt deszkám...)szép kör legyen, aztán felvágom cikkekre és megkenem olvasztott margarinnal(ekkor tehetünk bele füstölt sajtot, virslit stb...most én simán csináltam)feltekerem, megkenem felvert tojással és megszórom reszelt sajttal.
Légkeveréses sütőben 170fokon 20 percig sütöm, nem légkeverésesben 190 fokon.
Forrón legfinomabb!
Jóóóó étvágyat!
nagyon szépek lettek
VálaszTörlésIgyekeztem(ünk):D
VálaszTörlésKöszi:D