16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. június 17., csütörtök

A várva várt recept!!!

Amikor feltettem sok olvasó kérte a receptet! Anyukám nagyon tiltakozott, hogy ez az ő receptje és Titok! Aztán megmutattam a sok hozzászólást és annyira örült, hogy tetszett mindenkinek és kíváncsiak a receptre az olvasóim, hogy elárulta a nagy Titkot!
És hihetetlen, de hányszor elmentem a recept mellett....
Még valamelyik nap is:D Néztem a címlapot, de eszembe sem jutott, hogy ez a tortám lenne:D
De az volt! Mert a tortám ott virít a Príma konyha júniusi számának címlapján és nem jöttem rá, hogy az az:D
Úgyhogy közkívánatra(aki még nem vette meg ezt az újságot vagy még nem jött rá, hogy ez a recept onnan van) annak most beírom!!!!

Málnás csokitorta
Hozzávalók:
Piskótához:
*8 tojás
*
24dkg porcukor
*4 evőkanál olaj
*4 evőkanál víz
*20dkg finomliszt
*4dkg kakaópor
*1 csomag sütőpor
Málnakrémhez:
*1kg málna
*2 csomag főzni való vaníliás puding(2x36gr)
*3dl tej
*25dkg margarin
*18dkg porcukor
*2 csomag vaníliás cuki
*3dl habtejszín
Piskótalap locsolásához:
0,5 dl triple sec likőr(ezt szerintem kihagyta)
Csokikrémhez:
*18dkg étcsoki
*2dkg vaj
*1 kis pohár tejföl(150gr)
*3dkg porcukor
Elkészítés: Piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a végén kanalanként hozzáadjuk a cukrot is. Kanalanként egyesével a tojások sárgáját, az olajat és a vizet is hozzáadjuk.Lisztet a kakaóval és a sütőporral összekeverjük és óvatos mozdulattal a tojáshoz adjuk. 26cm átmérőjű tortaformába kisütjük. 180fokon 30-35percig sütjük. A málna 2/3át a díszítéshez félretesszük, maradékot turmixoljuk. Majd a tejjel és a pudingporral simára keverjük, majd kevergetve sűrűre főzzük. A puha margarint a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük. Majd a málnakrémmel összekeverem és legvégül hozzáadom a kemény habbá vert tejszínt is.
A piskótát kettévágom(itt kell meglocsolni).Megkenjük a krémmel(itt hagyni kellene kicsit a tetejére, anya nem hagyott) és krém közé tett eperdarabokat is.
Majd lefedjük a másik lappal és hagyjuk megdermedni.
Csokit vízgőz felett megolvasztom a vajjal. Levettük tejfölt és a cukrot hozzákeverjük. Torta tetejét, oldalát megkenjük vele, majd díszítjük.

A recept az interneten is megtalálható www.tortaimádo.hu-n. Kedves blogger társunk remekműve!!! Köszönjük neki ezt a fantasztikus receptet!!!!!

8 megjegyzés:

  1. De örülök Szandi,hogy feltetted!!!Lehet szülinapomra meglepem magam ezzel!:-)

    VálaszTörlés
  2. hajrá!!!
    Majd képet!
    Isteni, mintha fagyi lenne a közepe!

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű lett a tortád Szandra! :-)

    VálaszTörlés
  4. Az anyukámtól kaptam!!!
    De nevében is köszi!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó recept és a torta is guszta!

    VálaszTörlés
  6. Ajánlom, hogy süssétek meg!! Mert szuper nyári torta:D

    VálaszTörlés
  7. Ez burtál jó torta :) Nagyon bejön! :)

    VálaszTörlés