16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. május 4., kedd

Paprikabundás Hal

"Az a jó háziasszony, aki azt is elkészíti, amit nem szeret..." És akkor a legjobb, ha jól is! - Én úgy vélem, hogy nem kell megfosztani körülöttem lévő embereket a jótól, kedvencüktől, ha pont én nem szeretem. Egyetlen egy étel van amit nem szeretek az a hal. És balszerencsémre párom meg imádja. Pedig nem az az ember vagyok, aki rámondja, hogy "Fújjj"(kifejezetten utálom ezt a szót az ételre használni és rászólok azokra akik ezt mondják az ételre) és még meg sem kóstolta soha. Hát én kóstoltam halat, halászlevet, de utóbbi illatát sem szeretem. Aztán ki tudja lehet pár év múlva kedvencem lesz, de most még nem szívlelem.
De erőt vettem ma magamon és életem első halát megsütöttem!
Az tuti így soha nem fogom elkészíteni, mert olyan macerás! Azt hittem pik-pak kész leszek, hát tévedtem. Sütésnél csúszik, mászik, válik...
Legközelebb egyszerű natúr halfilét fogok készíteni! Nem jött be a paprikásbunda.
A lényeg páromnak ízlett!
Hozzávalók:
*halfilé
*paprika-liszt
*só
*olaj
Elkészítés: A halat megsózom és megforgatom paprikás lisztbe és forró olajba kisütöm. (Hát pillanatok alatt lecsúszott, ahogy emeltem ki)
Én sültkrumplival tálaltam.
És ilyenkor főzhetek olyat, amit ő nem szeret:D Fagyasztóba leltem még egy kis brokkolit és gyors főztem brokkoli krémlevest! Most mozzarella sajttal ettem...
Brokkoli krémleves

Jó étvágyat!

2 megjegyzés: