16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. március 28., vasárnap

Brokkoli krémleves

Végre elkészítettem és isteni lett!
Páromnak nem ízlett, az ízét a borsóhoz hasonlította amelyet nagyon utál! Nah de ebédre betoppant ismerősünk aki nagyon dícsérte.
Az nagy szó, hogy kicsim megkóstolta a zöld ételt...igazából ő semmilyen zöldséget nem eszik, főve...nagyon nyersen sem, csak az uborkát.
Szerintem nagyon finom lett!
Elkészítés: A brokkolit vizben 1 burgonyával és 2db fokhagymával, 1db erőleveskockával megfőztem, amikor puha a burgonya beletettem a tejfölt és összemixeltem. Ezután ízlés szerint még sóztam, borsoztam. És még egyszer rottyantottam rajta.
(Mértékeket nem tudom, mert csak úgy dobáltam bele mindent ízlés szerint, de a brokkoli egy 250g-os fagyasztott zacsi fele-háronegyede volt, fél kisdoboz tejföl)
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése