16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. május 5., szerda

Étcsokoládés, pudingos, meggyes, piskótás kehely

Rengeteg helyen olvastam már pudingos kelyhekről. Nem kell hozzá nagy tudomány, gyors, elronthatatlan és "alkatrészek" mindig vannak a kamrába.
Édességhiányba kűzdöttem tegnap és kezdők konyhájába olvastam a tejszínes, piskótás kelyhet! Olyan guszta volt! Erre megalkottam a saját elképzeléseim alapján ezt a csodát:D
Hozzávalók:
*étcsokoládés pudingpor (pár hete láttam meg a boltba, és azonnal vettem)
*magvazott megy rumba áztatva (negyed befőttesüvegnyit hazsnáltam)
*babapiskóta (6db) + 1 díszítés
Elkészítés: Megfőzöm a pudingot, közben a beáztatott meggyeket a kelyhecske aljára sorakoztatom, török rá babapiskótákat. 6 kehelybe tettem, mindin kehelybe 1 babapistit törtem. (sajna nincs szebb és nagyobb kelyhem). Ráöntöttem a pudingot és 1 szem meggyel díszítettem, és fél kis babapiskótával.
A piskóta megpuhúl, rumos meggy isteni és a puding....

Éjszakára hűtőbe dermesztem....

2 megjegyzés: