16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. május 2., vasárnap

"Mindent Rá Csirkecomb"

Ha valami páromnak ízlik, azt addig kell nyomatni amíg én meg nem unom! Párom isszonyat válogatós és nehéz is kitalálni mit is főzzek, mi egyszerű és gyors és persze finom. Mikor már unom a menüt amit kér, akkor lép életbe a mindent bele módszerem! Kinyitom az éléskamrát és ami van jöhet a tepsibe. Így lett az Alufóliás csirkecomból ez a remek és könnyű étel!
Hozzávalók:
*fejenként 2 csirkecomb(sajna nekünk 1-1 jutott)
*pulyka fűszerkeverék
*só
*margarin
*kevés gomba
*vöröshagyma, fokhagyma
Elkészítés: A csirkecombokat megmosom, majd sózom őket és kicsit félreteszem. Az alufóliát hőálló tálba teszem, megvajazom az allját(kockákat teszek) és ráteszem a combokat. Ha ezzel megvagyok megszórom pulyka fűszerkeverékkel(csirke is jó, de nekem ilyne volt itthon). A gombákat a combok közé szórom és karikázok rá vörös- és fokhagymát. Tetejére is kockázok vajdarabokat. Jól becsomagolom és 45 percig párolom, kicsomagolom és megpirítom.
Én sültkolompérral tálaltam.
Jó étvágyat!!!

2 megjegyzés:

  1. Szeretem ezeket a mindent bele kajákat. Gyorsak és finomak

    VálaszTörlés
  2. Igen! És mindig van itthon valami amiből lehet csinálni!!!
    :D

    VálaszTörlés