16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2012. február 9., csütörtök

Hozzátáplálás * A főzőtök

Még egy újdonság a babák étrendjében.
Személy szerint kedvenc főzelékem és bizakodtam benne hogy kislányomnak is az lesz.
Első nap nagyon ette, akkor csak magában kínáltam, második nap adtam hozzá burgonyát, húst és nem ette:(
Elszomorodtam, majd rájöttem valamire.
Ha botmixerrel pépesítem a burgonyát, ragacsos lesz és ezt nem szereti.

Roppant gyors babamenü, mert csak meg kell főzni, és pépesíteni, mivel 6 hónapos kortól lehet már "fűszerezni" tettem bele egy nagyon kicsi kaprot.

6-7 hónapos kortól

Meg kell jegyezzem, hogy minden helyen mást írnak a hozzátáplálásról...félelmetes...egyik helyen 6hó, másik 7...

2 megjegyzés:

  1. A felnőttek burgonyapüréjét a mamámtól, egy klasszikus szakácskönyv elméleti alapjain tanultam: a megfőtt krumpliról a levét leszűröm, lefedve egy-két percig állni hagyom, hadd lisztesedjen. Aztán még forrón krumplitörővel ("pastry blender") vagy csak villával gondosan szétnyomkodom, f o r r ó folyadékkal, akár csak a főzővizével fokozatosan felöntöm. Ha vajat vagy más zsíradékot is akarok hozzáadni, azt is ekkor teszem, közben kézi habverővel gyorsan, kitartóan keverem. Sok folyadékot fel bír venni, és így nem lesz se ragacsos, se folyós, sőt, ezek után talán még turmixolható is a főtt zöldséggel, ezt még nem próbáltam. Sok sikert a leendő kis gurmand neveléséhez... :-)

    VálaszTörlés