tag:blogger.com,1999:blog-7380291880894809974.post2734745942514006760..comments2023-06-28T10:18:29.958+02:00Comments on Muffin itt&Muffin ott: Hozzátáplálás * A főzőtökkempfcandihttp://www.blogger.com/profile/02249201089434716458noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-7380291880894809974.post-57736972840433025272012-02-12T10:47:33.822+01:002012-02-12T10:47:33.822+01:00Kipróbálom, köszönöm:)Kipróbálom, köszönöm:)kempfcandihttps://www.blogger.com/profile/02249201089434716458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7380291880894809974.post-44617035956409659662012-02-11T09:47:54.427+01:002012-02-11T09:47:54.427+01:00A felnőttek burgonyapüréjét a mamámtól, egy klassz...A felnőttek burgonyapüréjét a mamámtól, egy klasszikus szakácskönyv elméleti alapjain tanultam: a megfőtt krumpliról a levét leszűröm, lefedve egy-két percig állni hagyom, hadd lisztesedjen. Aztán még forrón krumplitörővel ("pastry blender") vagy csak villával gondosan szétnyomkodom, f o r r ó folyadékkal, akár csak a főzővizével fokozatosan felöntöm. Ha vajat vagy más zsíradékot is akarok hozzáadni, azt is ekkor teszem, közben kézi habverővel gyorsan, kitartóan keverem. Sok folyadékot fel bír venni, és így nem lesz se ragacsos, se folyós, sőt, ezek után talán még turmixolható is a főtt zöldséggel, ezt még nem próbáltam. Sok sikert a leendő kis gurmand neveléséhez... :-)Zsuzsannahttps://www.blogger.com/profile/14999986798140023318noreply@blogger.com