16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2011. június 9., csütörtök

Isteni Eperfagyi

Hát sajna elmúlt...le érett...nincs több:( Mélyen szomorú vagyok, mert egy ideig nem ehetek majd...száműznöm kel étrendemből azt amit imádok! Igaz télen nem igen van, de hát eltettem 6 üveggel dzsemet...Nem baj jó érdekben nem ehetek majd...
Addig is ezerrel tömöm/tömtem magamba... És olyan finom eperfagylaltot készítettem, hogy majd megszólalt volna, ha tudott volna!
Nagyon hamar elfogyott így csak ilyen kép készült...nézzétek el nekem!:)

Hozzávalók:
*30dkg eper
*2dl tejszín
*5dk porcukor
Elkészítés: Mindent bele a turmixgépbe és összeturmixolom. Majd be a fagyigépbe, vagy a fagyasztóba!

Jóóóóó étvágyat!

3 megjegyzés:

  1. Sajnos lassan vége és alig kezdődött el :)

    VálaszTörlés
  2. Anyummal tegnap eperkrémes tortát gyártottunk, de annyira érettek ezek az eprek..leszedte mama elhozta és már meg volt kicsit folyva:(

    VálaszTörlés