Eper elköszönt, jött a cseri! Én igazából nem szeretem, meggy társával együtt, d utóbbi időben igen rákaptam e gyümire.
Tavaly ezért is maradt ki a blogból e gyümi...idén nem...
És mivel itthon tengetem napjaim és még kb. 4 hétig ráérek, így betárolok télire:)
Eperdzsem után jött a cseresznyedzsem, ami olyan fini lett...íze nekem a kis műanyag falatnyi kis dzsemhez hasonlít, amit annó a suliba kaptunk a 10óraihoz.
És jó sűrű lett, így süteményekbe is szuper lesz!
Tegnap óta a fánkot kívánom, most igaz hűvösebb van, de a hétvégén annyit főztem a hűvösbe, mert végre pörögtem:) De még ennem kell fánkot a héten:)
Tavaly ezért is maradt ki a blogból e gyümi...idén nem...
És mivel itthon tengetem napjaim és még kb. 4 hétig ráérek, így betárolok télire:)
Eperdzsem után jött a cseresznyedzsem, ami olyan fini lett...íze nekem a kis műanyag falatnyi kis dzsemhez hasonlít, amit annó a suliba kaptunk a 10óraihoz.
És jó sűrű lett, így süteményekbe is szuper lesz!
Tegnap óta a fánkot kívánom, most igaz hűvösebb van, de a hétvégén annyit főztem a hűvösbe, mert végre pörögtem:) De még ennem kell fánkot a héten:)
1,5 kg cseresznyét kimagvaltunk, drága hugim segítségével, jól megmostam és a 3/4ét leturmixoltam.
Bele a 500gramm cukor és a 2in1ben dzsem fix.
Majd főztem kavargatva, amíg el nem kezd habosodni, jól forrni és innentől kezdve 3 percig hagyom forrni. Gyors elzárom és jöhet az üvegbe pakolás, lezárás, fejre fordítás.
Kész is!
Jóóóóó falatozást:)
Bele a 500gramm cukor és a 2in1ben dzsem fix.
Majd főztem kavargatva, amíg el nem kezd habosodni, jól forrni és innentől kezdve 3 percig hagyom forrni. Gyors elzárom és jöhet az üvegbe pakolás, lezárás, fejre fordítás.
Kész is!
Jóóóóó falatozást:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése