16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. december 31., péntek

Vendégváró Malacok

Szepyke blogjában leltem meg A receptet hosszas kutatás után. Aztán tegnap délutánra legtöbb általam olvasott gasztro blogban feltűnt ez az állat.
Már ekkor nekünk is kell egy adag. 1 óra várakozás után nekiláttunk sütni és 2 óránkba telt, de megérte!
Annyira édes a kinézetük és finomak!
Köszönöm Szepyke a receptet!
Hozzávalók:
*50dkg liszt
*25dkg olvasztott margarin
*2dl tejföl
*2db tojássárga
*4dkg élesztő(én ennyit tettem bele, de 3dkg írt)
*ízlés szerint só, én olyan evőkanálnyit raktam bele
*csipet cukor
*1 tojás a megkenéshez
*egész fekete bors
Elkészítés: Szepyke sem futtatta fel az élesztőt, hát én is lusta voltam, vagyis húgom mert ő rakta össze, én dagasztottam. Munkamegosztás!
Szóval mindent egy hatalmas tálba kimértünk majd (most már géppel:D) begyúrtuk.
Meleg helyen, letakarva fél-egy órát pihentettük, hagytuk kelni.
Ha megkelt, lisztezett deszkán átgyúrtuk kézzel, majd 3 részre osztottuk.
Jöhetett a gyártási folyamat:D
Kinyújtottuk a tésztát, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrtuk a fejeket. Én tepsiben 12 db fért el. Kicsi pogácsa kiszúróval 24db-ot szaggatunk. 12 db az orra, 12 db-ot félbevágtunk ezek lesznek a fülek.
Ha megvan a következő fázis az összerakás.
(ment ülve én csináltam, fárasztó:D) Megkentem tojással az összes fejet(így jobban tapad rá az orr) rá az orrok, melyeket fogpiszkálóval meglyukasztottam. Füleket is feltettem, ezeket érdemes odanyomni, könnyen lepottyannak.
Majd megkentem az orrot és a fület is a tojással.
Legvégén borsot nyomtam a szemnek, amit természetesen mi nem eszünk meg:D Könnyen lepottyan....

Köszönöm hugimnak a segítséget, aki hősiesen mért, szaggatott, pakolta be a malacokat a sütőbe. Aki lehetővé tette hogy ülve "dolgozhassak".

Nálunk így készültek az Új Évi Malacok!!!!!

3 megjegyzés:

  1. Boldog új évet kívánok szeretetben, békességben! Örülök, hogy bejött ez a malac!:)))

    VálaszTörlés
  2. Viszont kívánom!
    Igaz az hogy dupla adag kell, alig van belőle:D

    Még egyszer BUÉK!

    VálaszTörlés
  3. Boldog és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok

    VálaszTörlés