Akárhol járok, próbálom begyűjteni a legjobb, legtökéletesebb módszereket, hogy kialakulhasson a saját módszerem...Szerintem ez így természetes.
Így volt ez ma is. Barátnőm új ötlettel "dobot" meg.
Egy olyan módszerrel, amellyel nem kell sokat állni a rizs mellett és kavargatni, sőt hamarabb is megfő.
Ki is próbáltam azonnal.
/Mi a tejberizst így készítjük./
És íme ahogy ma készítettem és ahogy hallottam.
És valóban nem kell sokat állni, kavargatni, várni, hogy megpuhuljon.
Én azért nem szeretem csinálni, mert olyan "macerás".
Így volt ez ma is. Barátnőm új ötlettel "dobot" meg.
Egy olyan módszerrel, amellyel nem kell sokat állni a rizs mellett és kavargatni, sőt hamarabb is megfő.
Ki is próbáltam azonnal.
/Mi a tejberizst így készítjük./
És íme ahogy ma készítettem és ahogy hallottam.
És valóban nem kell sokat állni, kavargatni, várni, hogy megpuhuljon.
Én azért nem szeretem csinálni, mert olyan "macerás".
2 személyre:
1dl tisztított rizst, felteszek főni 1 dl vízzel.
Másik lábasba fél liter tejet melegítek.
Ha elfőtte a rizs a vizet, akkor a kettőt összeöntöm és teszek bele 1 vaníliás cukrot.
Így főzöm lassan, amíg szép krémes lesz és 1x-2x megkavargatom.
Barátnőm lehúzza a tűzről tesz hozzá kis étkezési keményítőt én ezt kihagytam felesleges volt, mert hamar szépen besűrűsödött.
Legvégén amikor már megfőtt, gyors hozzákevertem 3 evőkanál cukrot.
És tényleg csak pár kavargatás volt.
És hogy a vízbe "előfőtt" nagyon hamar kész lett.
(Számomra ez új módszer volt, ti hogy csináljátok??? Hallottatok erről a módszerről????)
Nyam...
Már igen, de valóban jó és praktikus.
VálaszTörlésNagyon guszta és a mögötte lévő madráijesztő nagyon cuki
:D
VálaszTörlés