16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. szeptember 25., szombat

Szerelmetes puncs torta


Hihetetlen hogy repül az idő és az még hihetetlenebb és csodás, hogy ezt nem érzem. Olyan mintha tegnap lett volna, hogy megöleltem és meg csókoltam.
Aztán minden kialakult és csodálatos lett és az is mai napig!
És imádom!!!
23-án ünnepeltünk kapcsolatunk 4. évfordulóját.
Csodálatosra sikerül. Én gondoskodtam a romantikáról, a desszertről, párom a vacsoráról(pizza).
Desszert egy sima piskótatorta puncs krémmel. Erre került volna a fondant, de nem jött össze, ezért marcipánszívekkel díszítettem.

Hozzávalók:
(kis méretű szívtortaformához)
Fehér piskóta I. :
*2 kanál liszt
*2 kanál cukor
*2 tojás
*csipet só
*negyed csomag sütőpor
*1 csomag vaníliás cukor
Fehér piskóta II. :
*2 kanál liszt
*2 kanál cukor
*2 tojás
*csipet só
*negyed csomag sütőpor
*1 csomag vaníliás cukor
Fekete piskóta:
*2 kanál kakaópor
*2 kanál cukor
*2 tojás
*csipet só
*negyed csomag sütőpor
Elkészítés: Mindegyik piskótánál a tojásokat kettéválasztom a tojásfehérjét kemény habbá verem a csipet sóval. A tojássárgákat meg elkeverem a cukrokkal.
Lisztet átszitálom a sütőporral. A lisztet hozzákeverem felváltva a tojásfehérjével a sárgákhoz.
Sütőpapírral bélelt formába kanalazom és 180-200fokon tűpróbáig sütöm. Nekem 10-15 perc volt.

Puncs krémhez:
*1 csomag puncs puding
*10dkg margarin
*10dk porcukor
*pár csepp rum
*3dl tej
Elkészítés: A pudingot 3 dl vízbe megfőzöm, hagyom hűlni. Ha kihűlt beleteszem a margarint és a cukrot és robotgéppel elkeverem, hogy sima legyen. Minden lapot megkenek, úgy hogy maradjon a tetejére is, majd azt is megkenem, díszítem.


Igazán szerelmes íze van.
NYAM....

5 megjegyzés: