16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. szeptember 24., péntek

Fondant készítése/próbálkozás/1.0

Megpróbáltam...
És elsőre úgy éreztem, hogy jaj de jó, sikerült!!!!
Aztán betettem a hűtőbe, még nem is 1 éjszakára, hanem 4 órára...kivéve olyan lett mint a gumi.
Aztán melegítettem, ahogy írta Marica és elkezdett folyni.
Aztán kerestem a kifogásokat mitől is lett olyan kemény, hogy akár embert is tudnék vele ölni.
Valószínű a túl sok porcukor?(mondjuk azt írja, hogy gyári porcukorból kell készíteni én sajátból csináltam)
Szóval amikor begyúrtam szuper lett, akkor kellett volna a tortára tenni...
Nah ez veszett kutya...
Ha jobban leszek(mert ma 1 óra alatt lebetegedtem úgy hogy csak na)akkor megpróbálom megmelegíteni és újragyúrni.
ÍGY készítettem...

4 megjegyzés:

  1. Bátor voltál én még nem szántam rá magam :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Eddig kétszer csináltam ilyen fontantot, első alkalommal hűtőbe tettem, és másnap a tortára. Hát, elég komoly karmunka volt kinyújtani... Pedig kicsit megmelegítettem a mikróban. Na nem folyósra, csak épphogy! :)
    Második alkalommal "frissen", ahogy elkészült, rögtön tettem rá a tortára. De még így is nehéz volt nyújtani. Arra jutottam, hogy kicsit csalóka ez a massza, mert nem szabad annyi cukrot belerakni, mint gondolnád, hanem egy picit kevesebbet. Mert ha egy kicsit áll, szerintem magától is szilárdul (ahogy hűl). Úgyhogy ha legközelebb csinálok, megpróbálok kevesebb cukrot tenni bele.
    Boldog évfordulót!

    VálaszTörlés
  3. Úgy-e,hogy nem egyszerű??!!!Marica szerint gyerekjáték(lsd.video),de nekem is gumiszerű lett.Kis golyókat készítettem,aztán fólia között kinyújtogattam,és virágokat gyártottam belőle,arra tökéletes volt.(és sokkal több porcukrot felvett a javasoltnál,én gyárit használtam.)A blogomba,ha benézel,van egy kissé csicsásra sikeredett torta,(utolsó bejegyzés,)ott a barackszínű virágok.(lidl-s pillecukorból)

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!
    Én is biztos kevesebbet fogok beletenni.
    Szazala, megnézem a virágokat, mert valamit kell kezdjek vele.:D

    Amúgy épp 10msp-re tettem be a mikróba hogy melegedjen és egyből folyós lett a teteje, elkevertem akkor az egész....
    Nah majd legközelebb!:D

    Köszönjük!

    VálaszTörlés