16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. augusztus 20., péntek

Szilvás sütemény fél óra alatt!!!!!

Mamánál megláttam a fát(mamaáruházba)...nah hát szedni kellett azonnal és azonnal meg is sütöttem.... Egyszerű majdnem egyensúly tészta, ráküldve a szilvákkal, melyeket megfürdettem fahájas cukorba..nah hát valami isteni, ahogy ráolvadt! Épp nem forrón, de még melegen a legigazibb!
És ami szuper, összekeversz mindent és be a sütőbe...5 perc előkészület, majd 25 perc sütés....

Hozzávalók:
*200 g kristálycukor
*150 g szobahőmérsékletű vaj
*5 egész tojás
*300 g liszt
*1/2 cs. sütőpor
tetejére

*600 szilva
*4 ek kristálycukor
*1 ek őrölt fahéj
Elkészítés:
Egy tálban kikeverjük a vajat a cukorral. Hozzáadjuk egyenként az egész tojásokat, majd kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet.A masszát egy jól kivajazott kb. 32 x 25 x 5 cm-es tepsibe simítjuk.Az alaposan megmosott, leszárított szilvákat kettévágjuk, magjukat kivesszük. Egy tálban összeforgatjuk a szilvát a cukorral és a fahéjjal, majd szorosan egymás mellé rendezve rárakosgatjuk a tészta tetejére.170 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 30-35 perc alatt megsül. Nekem kész lett 25 perc alatt!
És isteni!!!!

Jóóóóó étvágyat!!!!

2 megjegyzés: