16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. augusztus 22., vasárnap

Csúsztatott palacsintám

Hm....
Nincs ennél jobb. Igaz nem szeretem a palacsintát, de ennél nincs jobb:D
Az utolsó lényeges palacsintát égettem oda....úgy nézzétek ezt a "művemet", hogy egy kemping tojássütőbe készült, ami kb 15 cm átmérőjű és iszonyat nehéz benne megforgatni a palacsintát....
De a palacsintasütőm(amit sosem használtam) úgy döntött nem akar sütni:S.....

Hozzávalók:
*5tojás
*5dkg vaj
*5dkg cukor
*5dkg liszt
*3dl tej
*olaj
Elkészítés: Tojássárgákat habosra verem a cukorral és a vajjal. Felengedjük a tejjel, beletesszük a lisztet. Tojásfehérjéket kemény habbá verem, majd óvatosan az előzőekhez keverem.
A palacsintákat ezután megsütöm, ahogy kell, illetve csak az egyik oldalát.
Kikent hőálló tálba, vagy tepsibe teszem(felül a nyers rész) és mi úgy szoktuk, hogy kakaó-lekvár-kókusz....így rétegelve megkenegetem.
Be a forró sütőbe, nagyon forró sütőbe és addig sütjük, amíg megolvad kakaó és látjuk, hogy úgy összeállt:D
Szebben nem tudom elmagyarázni:D
Aki nem próbálta ki az tegye meg, mert isteni!

Jóóóó étvágyat!

2 megjegyzés: