Ez olyan emlék, melyet mindig felidézhetek, amely rá fog emlékeztetni.
Tati készítette nagy családi banzájokon. Faltam már evés előtt. Imádtam(om).
És nincs finomabb étel egy ilyen forró napon mint ez a saláta.
*paradicsom
*paprikaadva
*káposzta(ez nekem nem volt itthon, így kimaradt de kimaradva is isteni)
*hagyma
*uborka
*víz, ecet, cukor, bors
Elkészítés:
Minden hozzávalót feldarabolok, lereszelek. Az ubit és a káposztát besózom, állni hagyom. Annyi vizet öntök egy csuporba amennyi ellepi majd a salinkat. Teszek bele ízlés szerint ecetet(2 teáskanál) és cukrot(ez olyan 4 teáskanál volt). Pici borsot is és aki szereti köményt.
Majd ráöntjük a salira és lehet hűteni, enni.
Jóóóó étvágyat!
De finom :) tatám volt nekem is
VálaszTörlésFinom ez a sali és egészséges, tele van vitaminnal.
VálaszTörlésMilyen jó ilyen dolgokra emlékezni. Mondjuk Tata nálunk marha paprikást készített. :)
VálaszTörlésÉs ez a saláta pedig nagyon finom tud lenni, bár ecet helyett citrom levét szoktam használni.
Most is ezt falom, jól esik munka után...
VálaszTörléskipróbálom citrommal, köszi az ötletet!!!!!!