16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. július 16., péntek

Gyors fűszeres csirke

Kivettem a melleket a fagyasztóból, várták sorsukat a konyhába. Terveim között szerepelt, hogy vajba kisütöm, miután kiklopfolom, kis zöldfűszersóval.
Aha ebből az lett, hogy: Apró csíkokra daraboltam, kellően megszórtam Knorr Szárnyas páccal(nem tudom honnan volt, nem emlékszem, hogy valaha vettem ilyet, de ott volt a fűszerek közöttXD)és kevés ideig állni hagytam, majd forró olajba kisütöttem, picit fedő alatt pároltam és öntöttem alá kevés fehérbort.
Végeredmény OMLÓSZXD....finom, gyors...
És nem lett elég:D
Aki nem tudja hogy ebbe a dög melegbe mit is készítsen akkor ezt melegen ajánlom:D
Nem fűtötte fel a konyhát, nem kellett ott állni mellette, párszor megkavarni kellett.
Maradt salátám azzal tálaltam!

Jóóó étvágyat!!!

3 megjegyzés:

  1. Igazán finom lehet egy kis salival

    VálaszTörlés
  2. Jól hangzik Szandi!Napi saláta adagomat,ezzel fogom feldobni:-)

    VálaszTörlés