Már alig emlékszem az ízére, olyan rég ettem...Már olyan régen volt, de eldöntöttem sűrűbben felidézem.
Ez olyan emlék, melyet mindig felidézhetek, amely rá fog emlékeztetni.
Tati készítette nagy családi banzájokon. Faltam már evés előtt. Imádtam(om).
És nincs finomabb étel egy ilyen forró napon mint ez a saláta.
Hozzávalók:Ez olyan emlék, melyet mindig felidézhetek, amely rá fog emlékeztetni.
Tati készítette nagy családi banzájokon. Faltam már evés előtt. Imádtam(om).
És nincs finomabb étel egy ilyen forró napon mint ez a saláta.
*paradicsom
*paprikaadva
*káposzta(ez nekem nem volt itthon, így kimaradt de kimaradva is isteni)
*hagyma
*uborka
*víz, ecet, cukor, bors
Elkészítés:
Minden hozzávalót feldarabolok, lereszelek. Az ubit és a káposztát besózom, állni hagyom. Annyi vizet öntök egy csuporba amennyi ellepi majd a salinkat. Teszek bele ízlés szerint ecetet(2 teáskanál) és cukrot(ez olyan 4 teáskanál volt). Pici borsot is és aki szereti köményt.
Majd ráöntjük a salira és lehet hűteni, enni.
Jóóóó étvágyat!
De finom :) tatám volt nekem is
VálaszTörlésFinom ez a sali és egészséges, tele van vitaminnal.
VálaszTörlésMilyen jó ilyen dolgokra emlékezni. Mondjuk Tata nálunk marha paprikást készített. :)
VálaszTörlésÉs ez a saláta pedig nagyon finom tud lenni, bár ecet helyett citrom levét szoktam használni.
Most is ezt falom, jól esik munka után...
VálaszTörléskipróbálom citrommal, köszi az ötletet!!!!!!