16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. július 4., vasárnap

Csirkés-baconszalonnás újkolompér

Mamánál jártunk és sok földi jóval tértünk haza. Pl. reggel vágott nekem idei friss csirkécskét, szedett krumplit, paradicsomról nem is beszélve!!!!
Itthon tanakodtam mit főzzek holnap ebédre, amiből mai vacsora lett, mert nem bírtunk neki ellenállni!
És megleltem a Nők Lapja konyha májusi számába ezt a receptet. Arra emlékszem Bianka megcsinálta annak idején kis változtatással.
Én is, kihagyta pár dolgot, igaz volt itthon, de oan finom volt így is nem mertem "elrontani".

Hozzávalók:
*40dkg csirkemell
*60dkg újburgonya
*2 gerezd fokhagyma
*1 fej lilahagyma
*10dkg baconszalonna
*kis petrezselyem
*olaj
*só, bors
Elkészítés: A bacont felcsíkozom és kevés olajon megpirítom, hagyom zsírja kipirúljon. Csirkemelleket is felcsíkozom és beletesszük a baconokhöz. Megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk és a lilahagymát felcsíkozzuk azt is hozzárakjuk.
Az újkrumplit megmosom, sós vízbe megfőzzük, ha kész hozzákeverjük a húshoz és lepirítjuk kicsit. Ezután megszórom a petrezselyemmel.

Gyors, könnyű, isteni!!!

Jó étváááágyat!!!

2 megjegyzés: