16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. július 5., hétfő

Kókuszfagylalt

Fagyit fényképezni a világ legnehezebb dolga. Olvastam is, hogy a magazinokba, szakácskönyvekbe ha fagylaltot fotóznak azok nem is azok, hanem krumplipüré, színezve.... Vagy akármi ami nem olvad és lehet fotózni, de hasonlít a fagyira.
Szóval igen...igen, IGEN!
Sikerült a fagyigépbe a fagyi:D
Az alapot 2 órára hűtőbe, majd kicsit fagyasztóba is tettem és ajj olyan mint a bolti, nem sokkal jobb, mert az én szám íznének felel meg!!!!
Szóval nyam:D
A receptet egy fórumon kaptam! Köszönöm!
/zárójelbe megjegyzem, ma dolgoztam hivatalosan is dolgozó nő vagyok/

2 tojásfehérjét 3 e.k. cukorral verj fel kemény habbá, adj hozzá 1.5dl tejet, 1 e.k.cukrot (ettől jó édes lesz, elhagyható), 2dl tejszínt, ha túl sűrű tegyél még hozzá egy kis tejet és mehet a gépbe.
Legvégül 4 evőkanál kókuszreszeléket.
Pár óra hűtő és mehet a gépbe!
Isteni!

JÓÓÓÓÓ étvágyat!

Ezúton szeretném üdvözölni a 40. olvasómat! Szép szám, köszönöm, hogy ennyien megtiszteltek az olvasással!!!!!!

3 megjegyzés:

  1. Izgalmas, biztos nagyon finom lehet

    VálaszTörlés
  2. Jól hangzik!Szép lett a kép,fagyi,kék-fehér háttér!(L)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm,köszönöm!!!!
    Nagyon kókuszos.....:D

    VálaszTörlés