16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. június 27., vasárnap

Julie&Julia

Tavaly télen ültem a buszon és a hirdető TV-n filmreklámok mentek. Egyszer csak figyelmes lettem egy filmre, amiben a főszerep a főzésé volt! Pár másodperc alatt belebolondultam....
Vagy 4-5 alkalommal láttam a reklámot. Aztán valahogy kiment a fejemből.
Pár napja barátnőm meséli, hogy látott egy filmet, ami nekem biztos tetszene, mert igazán nekem való film a főzésről szól.
ÁÁÁÁ ekkor jutott eszembe a reklám és hogy meg kell szerezzem a filmet. Nagy nehezen meg is lett, de nem akarta, hogy megnézzem, mert a DVD megadta magát...
Hosszú várakozás után tegnap éjfél előtt pár perccel megtörtént a csoda és elkezdtem nézni a filmet!
Párom is nézte velem és néha-néha hangos kacagásba tört ki. Amit igazán nem értettem. Majd egyszer megszólal "ez a csaj pont olyan mint te"
És valóban Julie (aki 365 nap alatt megfőzi a könyvet:D) és írja a blogot olyan szinten olyan mint én, hogy én is csak ültem a Tv előtt.:D
A kibukásai, ha nem sikerül neki az étel, a hiszti amit rendez pont úgy szoktam kitörni én is:D
Jó néhány jelenetbe magamra leltem Julie személyiségében.
És nagyon tetszik a film!
Ajánlom minden gasztro bloggernek, hogy nézze meg, mert érdemes!!!! Hazajövök még egyszer megnézem!:D


Julie Powell egy harminc körüli írónő, akinek még nem sikerült bizonyítania. Munkája monoton és lehangoló, ráadásul köze sincs az íráshoz. A zajos, kopott lakás sem a szíve csücske, ahova barátjával nemrégen költöztek. Napjának egyetlen fénypontja az esti főzés. Kedvenc szakácskönyve és egy gyermekkori emlék ihleti meg arra, hogy egy év alatt megfőzze az összes francia receptet, amit az anyjától örökölt könyvben talál, s ezt az élményt meg is ossza másokkal saját blogján keresztül.
Julia Child egy negyven körüli nő, aki férjével épp Párizsba költözött. Nem igazán tudja mit is kezdhetne szabadidejével: tanuljon meg kalapokat varrni, vagy inkább a francia nyelvet sajátítsa el? Az biztos, hogy Párizst imádja, csakúgy, mint az ételeket.
Két nő, két különböző korban, ugyanazzal a szenvedéllyel talál önmagára a fenséges ízek, finom illatok és a francia konyha varázsán keresztül. Mert vajból sosem elég!
Annyira besózódtam, hogy reggel utánajártam, hogy nálunk nem e lehet kapni Julie Powell (a főszereplő) könyvét. És igen, megleltem. Nincs raktáron lehet rendelni....de várok, nagyon kíváncsi vagyok!!!!
Lenti képen van a az igazi Julie aki belevágott a blogolásba.
És Julia C. aki megírta a könyvet az Amerikaiaknak!
Aki még nem látta feltétlen nézze meg!!!

3 megjegyzés:

  1. Férjem kollégája mikor megnézte a blogomat, meg volt győződve róla, hogy ebből a filmből vettem az ötletet... Akkor még azt sem tudtam miről szól, de most már szívesen megnézném!

    VálaszTörlés
  2. Nézd meg, mert megéri!!!
    Nekem nagyon tetszett!:D
    Mit ahogy le is írtam:D
    És most nézzük húgimmal megint....

    VálaszTörlés
  3. Meghoztad a kedvemet ehhez a filmhez:D

    VálaszTörlés