16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. május 25., kedd

Sajtroló


Annyira rá....-tam a rolókra, hogy gyors a másik leveles tésztám is megcsináltam. Ezútal gyerekkoromba barangoltam el. Édesanyám ilyet vett nekem a sarki kisboltba egész picikoromba. Kicsi voltam, de még mindig emlékszem arra az ízre. Ez is valami hasonló lett! Mindenkinek nagyon ízlett!
És gyorsan megvan!

Hozzávalók:
*500g leveles tészta
*Krém:
*30 dkg reszelt sajt
*4 tojássárgája
*4 dkg liszt
*2 dl tej
*10dkg vaj
*
1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, majd megkenem egy tojással és 2cm vastag 20cm hosszú csíkokat vágok(annyi amennyi a rúd):D
Feltekerem és megsütöm.
Krémhez mindent összekeverek és sűrűre főzöm. Ha kihűlt 10dkg vajat keverek hozzá és betöltöm a rolókba.

Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

  1. Szia!
    Csak egy kérdés kezdőtől.... A sajtot is belefőzöd a krémbe? És akkor a végén még keversz bele reszelt sajtot, hogy olyan szépen lóg ki az oldalából?
    És sütés után még ilyen jól tudod görgetni a levelestésztát?
    Remélem nem nagyon röhejesek a kérdéseim:) Bár mindjárt nekiállok, és meglátom....

    VálaszTörlés
  2. Szia!!!
    Szóval a sajtszószt(amibe befőzöm a reszelt sajtot)hagyom kicsit hűlni.
    A tésztát roló sütőre feltekerem és úgy sütöm meg, ha kicsit meghűl lehúzom.
    Majd a sajtkrémet beleteszem nyomózsákba és mind a 2 végét megtöltöm az üres rolóknak, hogy tele legyen.
    Ha tele van a maradék reszelt sajtot odanyomom a krémbe, 2 végénél, hogy "befedje".
    Remélem érthető volt:D és nem későn válaszoltam.
    Üdv. szandi

    VálaszTörlés