16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. május 26., szerda

Az ÉN első Epres gyümölcstortám

Az eper útja mamától a tálig, a táltól a süteményig.
Erről a tortáról igazán jó képet felülről lehet készíteni, így adja ki milyen is "Ő" valójában. Számomra ez a kedvenc, az igazi torta. Ezer éve ilyet kérek szülinapomra, egyszerűen imádom és nem tudom megunni. Olyan kis egyszerű, könnyű torta és talán ettől szeretem annyira.
Nincs benne semmilyen csömör, vajas krém. Akármennyi szeletet tudok enni, nem pedig 2 kanál után már nem kell, mert olyan édes.
Anyukám készíti a világon a legjobban:D(mindenkinek az a legjobb amit anyu csinál), de most én is megpróbálkoztam és igen! Hasonlít az övéhez! Nagyon ízlik, Imádom!!!!
/Tudom, nem egy különleges recept, de megosztom veletek!/

Hozzávalók:
(26 cm-es tortaformához)
*3 tojás
*12 dkg cukor
*10 dkg liszt
*7 dkg margarin
*1 csomag vaníliás puding
*1 csomag zselatin
*sok eper
Elkészítés: A tojásfehérjét kemény habbá verem. Óvatosan hozzákeverem egyenként a sárgákat és végül lisztet és a cukrot. Megolvasztom a vajat és hűtöm, majd azt is óvatosan hozzákeverem.
Kivajazott tortaformába töltöm és 180 fokon tűpróbáig sütöm(az én kis monstrumomba ez 20 perc körül volt)
Ha kész hagyom kihűlni és kiveszem a formából. Eközben a pudingot a leírtak szerint elkészítem és a kihűlt tortalapra öntöm. Megmosott, feldarabolt epreket ráteszem, majd a zselatint is elkészítem a leírtak szerint és azzal óvatosan meglocsolom.
Hűtőbe teszem dermedni.

Jó étvágyat!

5 megjegyzés: