Édességhiány és 1 óra receptfüzet-,újság-,könyv-,blog olvasása és keresgélés a tökéletes recept után kétségbeesve, hogy mit süssek...végül, ehhez a recepthez kötöttem ki. Eredeti neve Linzerrúd.
De olyan ropogós lett, hogy átkereszteltük.
Hozzávalók:
*50dkg liszt
*25dkg porcukor
*25dkg margarin
*1 csomag vaniliáscukor
*citrom reszelt héja
*4 tojássárgája
Elkészítés: A liszttel elmorzsolom a margarint és hozzáadom a vaniliáscukrot, porcukrot, citrom reszelt héját és a tojássárgákat. Jól összegyúrom. (Most először próbáltam ki 2 folpack között kinyújtani. Szuper egyszerű, nem kell pepecselni, idegeskedni, hogy odaragad és nem kell sokat mosogatni, lisztezni mindent!) Kinyújtom és kb 1-1,5 cm vastag 8-10 cm hosszú rudakat vágtam ki. (nem mindig sikerült így)
Előmelegített sütőbe 180fokon 8-10perc alatt aranybarnára sütöm.
*50dkg liszt
*25dkg porcukor
*25dkg margarin
*1 csomag vaniliáscukor
*citrom reszelt héja
*4 tojássárgája
Elkészítés: A liszttel elmorzsolom a margarint és hozzáadom a vaniliáscukrot, porcukrot, citrom reszelt héját és a tojássárgákat. Jól összegyúrom. (Most először próbáltam ki 2 folpack között kinyújtani. Szuper egyszerű, nem kell pepecselni, idegeskedni, hogy odaragad és nem kell sokat mosogatni, lisztezni mindent!) Kinyújtom és kb 1-1,5 cm vastag 8-10 cm hosszú rudakat vágtam ki. (nem mindig sikerült így)
Előmelegített sütőbe 180fokon 8-10perc alatt aranybarnára sütöm.
Ötletes, guszta
VálaszTörlés