16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. május 6., csütörtök

Kis érdekesség!!!!


Igen...ide járok vásárolni és nem tagadom szeretek is. Nagy és ha este megyünk nincsen egy lélek sem benne, nyugodtan lehet sétáni, nézelődni, válogatni! Az is biztos figyelem az akciókat, mérlegelek, mert manapság figyelni kell, mit mennyiért vesz meg az ember.
Igaz húst nem vásárolok ezen a helyen, mert az van házi, még jó! Miután élelmiszertant is tanulok és tanultuk, hogy a húsok miken mennek keresztül, mire odaérnek a púltra, vagy a darálthússal, hogy csalnak, azóta messziről kerülöm a bolti húsvásárlást.
És akkor a lényegre térek, amit nem értek a két képen!
Nézegettem a neten az új újságot, majd kíváncsiságból megnéztem egy pesti újságot is és akkor ütötte meg a szememet, hogy pesti újságba a húsok átlagba 60ft-al olcsóbbak!!!
És miért is van ez? Ezen tanakodom!
Netán benzinköltség?:D
Vagy csak úgy?:D
Pedig mindig azt mondják, hogy a pesti élet drágább, minden drágább, mint vidéken. Igaz ott hajszálnyival többet is keresnek, több a munka.
Nem bántásképpen osztotta eg ezt a képet, csak furcsálom, hogy ott miért olcsóbb a hús????:D
(Összehasonlítottam az összes Akciós élelmiszert a többi ugyanabba az árba volt)

6 megjegyzés:

  1. Ilyen helyen nem is érdemes húst vásárolni..egy-két dolgot magam is tudok. :(

    VálaszTörlés
  2. Tudom, hogy nem érdemes:D:(
    Sajnos...
    De még mindig piszkál a gondolat, hogy miért is olcsóbb pesten:D

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Kedves szandra !
    Én hasonló problémákkal küzködök. Sajnos a munkám mindig Pestre szólit min. hetente 1 szer és ámulattal veszem észre hogy minden, a ruházat akár 20% is, étel ital min 10% kevesebb. A gomba zöldség minig olcsóbb. A röhej, hogy a szentesi paprika itthon drágább mint pesten...

    VálaszTörlés
  5. Én sosem vásároltam pesten, csak kirándulni voltam! :D
    Azt meg csak hallani szoktam pesti ismerősöktől, hogy ott milyen drága minden! Ezért is volt fura látni, hogy mégis olcsóbb!
    Érdekes:D ez....

    VálaszTörlés
  6. Még valamikor így év elején jártam a vásárcsarnokban, és elhűlve láttam, hogy az epernek akkor 5-6 esetleg 700 Ft volt kilója. Annyira meglepődtem rajta, azt hittem rosszul látok. De nem csak 1 árusnál, hanem többnél is. Ezek az eprek akkor Fehérváron 1000-12000 Ft körüli átlagáron mozogtak. Elvétve volt 900 körüli is, de azok nem voltak olyan szépek.

    VálaszTörlés