16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. május 24., hétfő

Eperhabos rolók

Tegnap véglegesen elkészültek az epres rolók. Ami beárnyékolta örömöm az az, hogy kicsit sok epret tettem bele(lét), megszaladt a kezem:( Kicsikét folyós lett, de ízre isteni! Nagyon bánatos voltam emiatt. De folyékonyt már nem tudtam kiszedni a tálból, boltok is zárva voltak. Fagyasztóba tettem, keményebb lett, de a tegnapi melegbe hamar elkezdett folyni.
Úgyhogy szigorúan csak az adatok szerint elkészíteni!!!!!:D
Hozzávalók:
*1csomag mirelit leveles tészta(500gr)
*1 tojás a kenéshez
*liszt a nyújtáshoz
*25dkg mascarpone
*15dkg friss eper
*15dkg porcukor
Elkészítés: A leveles tésztát kinyújtom, megkenem a tojással és 2csm vastag csíkokat vágok belőle. Ezeket feltekerem a rolócsőre. 220fokon aranybarnára sütöm(pár perc).
A krémhez az epreket leturmixoljuk a porcukorral, majd a mascarponéval kihabosítjuk robotgéppel.
Nyomózsákkal belenyomjuk a rolók közepébe.

recept:Nők lapja konyha

2 megjegyzés:

  1. Legalább nem száraz én szeretem ha leveses. Biztos isteni

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom!!!!
    kicsit mártogatós:D

    Próbáljátok ki!!!

    VálaszTörlés