Tegnap délután kimentünk nagymamához aki egy nagy doboz eperrel várt. Szegénykém kétségbeesetten mondta, hogy a nagy esőzések miatt az eper nagyon hamar romlik. Nem csak a tőn, de ha leszedi (és persze csupa sár) és megmossa órák alatt megromlik. A sok eső:S
Így hazahoztam egy nagy dobozzal és leturmixoltam. Felét feldolgoztam, felét lefagyasztottam.
Elkezdtem csinálni egy édességet. Mascarpone helyett tejszínt tettem bele, de nem lett jó. Így tovább ízesítettem és lett ez a lágy hab, melybe kekszet, epret mártogatni szuper!!!
Ami maradt azt beküldtem a fagyasztóba és megfagyva kanalazható, mint a fagylalt.
És még lesz sok epres recept....
Így hazahoztam egy nagy dobozzal és leturmixoltam. Felét feldolgoztam, felét lefagyasztottam.
Elkezdtem csinálni egy édességet. Mascarpone helyett tejszínt tettem bele, de nem lett jó. Így tovább ízesítettem és lett ez a lágy hab, melybe kekszet, epret mártogatni szuper!!!
Ami maradt azt beküldtem a fagyasztóba és megfagyva kanalazható, mint a fagylalt.
És még lesz sok epres recept....
Hozzávalók:
*2dl tejszín
*2-3dl eperturmix
*3 evőkanál porcukor
*kis reszelt citromhéj(nagyon kevés)
Elkészítés: Habosra verem a tejszínt, beleforgatom a többi hozzávalót és lehet falni, vagy fagyasztóba tenni.
ui: a fényképezőgép aksija megadta magát. Normális elemmel nem működik. Így ezek a képek telefonnal készültek(páromé), enyémmel szerkesztettem. Mennyi ideig el lehet szórakozni a képekkel:D
Nagyon finom lehet
VálaszTörlés