16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!
Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!
Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!
2010. április 17., szombat
Újraálmodott gombás csirkemell
Hozzávalók:
*300g gomba
*2 nagy csirkemell
*1 kis fej vöröshagyma
*só, bors, petrezselyem
*2teáskanál tejföl, mustár
*1 teáskanál zsemlemorzsa
*sajt
Elkészítés: A gombákat, hagymát apró darabokra vagdalom majd kevés olajon a hagymát üvegesre párolom. Rádobálom a gombikat és ha elfődte a levét sózom, borsozom, petrezselymezem , mustározom, tejfölözöm és zsemlemorzsázom. Jól összeforgatom, rottyantom.
A húst megmosom, klopfolom, sózom és kevés olajon elősütöm. Ha kész kikent hőálló tálba helyezem, rá a gombás masszát és megszórom reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe, addig sütöm, amíg rá nem pirúl a sajt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Finom. Gomba, sajt, csirke. örök star :)
VálaszTörlésEz így is van:D
VálaszTörlés