16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. április 19., hétfő

Karfiol leves

A képre nem vagyok büszke:D Annyit csináltam, de nem akart szép lenni. Ha vakuztam nem látszott(mivel szegény leves fehér), ha nem vakuztam sötét lett! Már mindent próbáltam...
Ez lett a legszebb, úgy nézzétek:D Nah de nem a szépségre ízre kell hajtani:D És ízre isteni is lett! Kár, hogy csak én szeretem...

Hozzávalók:
*karfiol
*1 zöldség-1 répa-1 burgonya-1 kis fej vöröshagyma
*só, bors
*tejfölt
*liszt
Elkészítés: A zöldségeket megmosom, a karfiol kivételével és kevés olajon lefedve párolom őket. Ez kb. 5-6 perc. Ha kellően megpárolódnak felöntöm vízzel, beleteszem a karfiolt és ízesítem ízlész szerint.
Ha megpuhult a karfiol 3 evőkanál tejfölthöz 1 evőkanál lisztet elkeverek, majd jól elkeverem a levesbe. Összerottyantom.
Lehet bele galuskát csinálni, de lustaságból tésztát tettem bele, így is finom.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése