16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. április 10., szombat

Reszelt kakós-túrós sütemény

Túrót is kívántam...és végre megleltem a oszkóba, hol is van eldugva, mert itt szó szerint el volt dugva...Vettem is egy csomaggal és ötleteltem mit süssek, ez bizonyúlt a kegjobbnak és igen, isteni lett!!!!

Hozzávalók:
*40 dkg finomliszt
*20 dkg porcukor
*1 tojás sárgája
*1/2 csomag sütőpor
*4 evőkanál kakaópor
*25dkg margarin
Töltelékhez:
*50 dkg túró
*25 dkg porcukor
*1 citrom reszelt héja
*2 tojás sárgája
*3 tojás fehérje habbá felverve
*1 vaníliás cukor
Elkészítés: A tésztához valókat egy tálban összegyúrjuk. Egy örökkévalóság:D Elfelezzük és 1 órára mélyhűtőbe tesszük folpakba csomagolva. A túrókrémhez a hozzávalókat alaposan összekeverjük. A felvert tojásfehérjét a végén óvatosan keverjük hozzá. A tésztát kivesszük a mélyhűtőből és az egyiket belereszeljük (nagy lyukú sajtreszelőn) egy sütőpapírral bélelt tepsibe, rákenem a túrókrémet és a 2. adagot is ráreszelem. Előmelegített sütőbe 180fokon 30-40percig sütöm!

Nagyon ízlik!

2 megjegyzés: