Nálunk ez az étel a Toroskáposzta, de hallottam már úgy is, hogy Káposztás hús, vagy Székelykáposzta is.
Minden disznótorosnál elkészítjük, igaz ott zsírosabb húsból.
Ezer és egy éve kívánom, talán azóta mióta decemberbe elmúlt a disznótoros időszak. Így erőt vettem magamon és kicsit megkésve, de ma délelőtt elkészítettem.
Hozzávalók:
*fél kg serétshús
*ízlés szerint savanyúkáposzta(találomra tettem)
*1 fej vöröshagyma
*zsiradék
*só, bors
Elkészítés: A hóst megmosom, kockára vágom és forró zsírban(disznózsírral készítettem, úgy az igazi) az apróra vágott hagymát üvegesre párolom. Majd lehúzom a tűzről és pirospaprikázom. Rádobálom a husikat és fehéredésig pirítom. Majd felengedem kis vízzel, sózom, borsozom és megpárolom a husit, hogy jó puha legyen. (végülis egy pörköltalapot készítek)
Ha kész a hús, megmosom nagyjából a savanyúkáposztát, én nem akartam hogy nagyon savanyú legyen azért, kinyomkodom a levét és beleforgatom a húsba, és összerottyantom.
Jó étvágyat!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése