16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. március 22., hétfő

Tojással töltött csirkemell

Mindmegette magazinba olvastam egy receptet, beleszerettem. Ma elkészítettem igaz kicsit hiányosan, de isteni finom lett!!!!
Hozzávalók:
*2db csirkemell
*2db tojás
*só, bors, mustár
*1,5dl erőleves
*1dl fehérbor
*2 gerezd fokhagyma
*1 kis fej hagyma
*olaj
Elkészítés: A húst megmosom, alaposan kiklopfolom. A tojásokat megfőzöm, hűtöm. A húst sózom, borsozom és megkenem az egyik oldalát mustárral, majd közepébe teszem a tojást és alaposan összetűzöm. Forró olajon mindkét oldalát megsütöm, majd lefedem. Az olajba hagymakarikákat teszek és a fokhagymát, majd felöntöm az elkészített erőlevessel(1,5dl) és a fehérborral. Lefedem és 15 percig párolom.
Én rizssel tálaltam.

Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

  1. Húú Szandra,ez nagyon jól néz ki!:-)

    VálaszTörlés
  2. Kár, h nem mászik le a képernyőről :D
    Hagytam itt neked vmit: http://beautiful-lieee.blogspot.com/2010/03/kaptam.html

    VálaszTörlés