16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. március 10., szerda

Muffin papír

Ma nekiláttam muffin szilikon kosárkát keresni(mert a jysk nevezetű boltban nagyon drága). A hugom volt olyan szerencsés, hogy anya megvette neki a puding formákat annó amikor ajándékba volt a pudinghoz. Cak én maradtam ki a gyűjtésből és az életbe nem gyűjtenék ki sokat:D De majd elkezdem:D Ha persze megint lesz.
Hétvégén blogokat olvastam szokásomhoz híven. És egyszer megpillantottam, hogy a pudingot ilyen kis szilikonformába tette a blog írója. Annyira megtetszett! Emlékeztem, hogy az egyik kedvenc 100ft-osomba van. Hát volt is 400huf, de legalább nem 100. És ha beválik nekem is, veszek mégegy csomaggal.
Aztán megláttam a virágos rózsaszín muffinpapírt! És ez nem fényeses és csak 350 huf! Én dinka nem vettem több fajtát, nah majd!(így is a kis visszafordított szélű be sem fért a tartójába).
Vettem másik kimérőt is, mert nem jó, hogy csak 1 van. Van ha 2 kell és gyors mosogatás nem megy:D

4 megjegyzés:

  1. Szia!
    Azt a fehér peremeset is ott vetted?:) Nekem is kéne nagyobb tétel olyanból, de ahol láttam nagyon drága volt:S
    Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Én a Max nevezetű boltban vettem, az is ilyen 100ftos. Országszerete van azt hiszem, mert ez is ilyen hálózat.
    Én sosem láttam ebbe boltba ilyet, most is 2 db volt. Csak az a rossz minőségű szokott lenni, nem tudom, hogy máshol van-e.
    És 345huf volt.

    VálaszTörlés
  3. A Tchibo boltokban pont most van akcióban 12 db /1995 ft 6 db világoszöld és 6 db rózsaszín van egy csomagban . 7cm az átmérője és 3,5 cm magas.

    VálaszTörlés
  4. Szia Krisztina!
    Köszönöm az információt!

    VálaszTörlés