16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. március 3., szerda

Ilyen is van már?

Imádom a boltokba azt a sort, ahol süteményes alkatrészek vannak! Ez olyan, mint mikor kicsim megleli az autó kiegészítő sort!
Órákat tudnék böngészni a marcipánok, fűszerek, díszítő cukrok között. És szinte mindig akad új dolog. Valamelyik vonz, hogy megvegyem és valamelyik elrettent, hogy jézus minek ilyen? Ilyen volt télen a mézeskalács alap(muffin alapról nem is beszélve (1x ajándékba kaptam, megcsináltam, de én sosem fogok venni az tuti).
De befürödtem a mézeskalács díszítővel is tavaly januárba megvettem, hogy decemberbe jó lesz, de nem vált be! Oké hogy drága, de kicsi és íze szörnyű, arról nem is beszélve, hogy folyamatosan melegíteni kellett, hogy tudjam használni. De hugim is így járt vele. és azóta leakciózva látom őket sok helyen! Talán mert vitték mint a cukrot:D.
Nah épp drága barátnőmmel szemléltük gyakszin a pudingok tömkelegét és ezeket a sütis csodákat, mikor legfelül a mézeskalács fűszerkeverék(amit imádok) és a forraltbor fűszerkeverék között megakadt a szemem. Micsoda? Mondtam hangosan! Muffin fűszerkeverék? Az minek? Vagy milyen az íze? Annyi csodás muffin van, minek hozzá fűszerkeverék? Olyan értelmetlennek láttom. Mert oké, hogy van Mézeskalácsos, mert abba sok fűszer kell és a keverékkel egyszerűbb, de muffinos?
Annyira kíváncsi vagyok rá, milyen lehet! Nem vettem, pedig próbából vehettem volna. Recept is volt rajta, jaj azt nem jegyeztem meg. Csak arra volt időnk, hogy gyors bemuató képet készítsünk!
De aki kipróbálja kérem írjon! Mert megesz a kíváncsiság, mit tudhat!? :D Milyen az íze?!
De az tuti, hogy már nem tudnak mit kitalálni a fűszergyártó cégek.
Kíváncsi vagyok arra is, hogy mennyire van rá kereslet! Biztos sokan úgy vannak vele, ahogy én! Juj milyen lehet?

2 megjegyzés:

  1. Hát én próbáltam, kaptam egy csomaggal.
    Hasonló mint a mézeskalácsos, olyasmi fűszerek vannak benne, mint a fahéj szegfűszeg stb.
    Sztem elég fölösleges meg kicsit furcsa is:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!
    Feleslegesen nem veszem meg...

    VálaszTörlés