16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. március 6., szombat

Kolbásszal töltött sertésszelet tojásos rizzsel

Én eddig a tojásos rizsről nem is hallottam! Csak a "bibliámba"(mert annyira féltem, ha megvesze) a Nők lapja konyha legújabb számába leltem rá. Nagyon egyszerű és nagyszerű, az unalmas köreteket egyből elfeledteti. Már tudtam rántotthúst készítek ebédre, így kapóra jött ez a köret. Nah de a húst is spékelni akartam, eldöntöttem sajttal töltöm meg. Igen ám, de bontom ki az új, 1kg-os sajtomat és penészes! Nah ott sem veszek többet sajtot! Gyors körbenéztem a hűtőbe és akkor eszembejutott megtöltöm kolbásszal! És nagyon finom lett!
Hozzávalók:
*5 szelet sertéshús
*5 karika kolbász(én házit hazsnáltam, legjobb)
*panírozáshoz (liszt, tojás, prézli)
Elkészítés: A husit kiklopfolom, beletszem a kolbászakrikát fogvájóval megtűzdelem ki ne pottyanjon és kirántom.

Tojásos rizs
Hozzávalók:
*rizs
*tojás
*újhagyma
Elkészítés: A rizst megfőzöm. A hagymát apróra darabolom, olajon kicsit megpárolom és ráöntöm a felvert tojást. A magazin egybe hagyta majd darabolta én rántottaként csináltam meg. Majd összeöntöm a rizzsel. Kész is!

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. De jó ez a tojásos rizs,holnapra kukoricás volt betervezve,de inkább ezt próbálom ki!:-)

    VálaszTörlés