16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. március 15., hétfő

Fűszeres csirkemell & héjában sült burgonya

Valami könnyűt, de finomat, valami új ízt akartam!
Így jött az ötlet csinálok héjában sült burgonyát, de nem tudtam eldönteni, mit készítsek mellé. Este gyors kivettem a fagyasztóból egy kis csirkemellett és sütés közben jött meg az ihlet.
A melleket kiklopfoltam, és fűszersóval jól megszórtam, majd olajat hevítettem és 1 szál újhagymát daraboltam bele, nagyon apróra. Ebbe sütöttem ki a melleket, melyeknek jó sós íze vol, kellemesen fűszeres és kis pikantéri a hagymás olaj, ami igazán különlegest ízt adot neki.(Hasonlóan csináltam, mint a vajban sült csirkemell, de a hagyma jobb ízt adott neki)
A burgonyát erősen megmostam és forró előmelegített sütőbe pakoltam őket, majd mindig locsolgattam vízzel.
Késsel megszúrkálva ellenőriztem a puhaságát. Kb. 1 óra alatt megsült.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése