Nagypapám mondta mindig amikor nem sikerűlt szépre a sütemény mamának, hogy "Nah Hékám! Ez ronda és finom!" - Mint a Chokito csoki reklámjában....
Hát ma a fiúk kiadták parancsba, hogy ebéd után süssek valami finomat! Hát felnyitottam a "Bibliám", mint a tanárok feleléskor a naplót és a citromrúdra esett a választásom. Hát igazából semmit nem úgy csinálltam, ahogy a recept le van írva, de a végeredmény isteni lett, csak a feltekerésnél adódtak problémáim. Mituán letekertam fogta magát és kettényílt...szakadozott. Nah de nem a szépségre megyek, mert pár perc múlva rátámadnak a fiúk és nem lesz belőle semmi:D
Hozzávalók a Piskótához:*5 evőkanálkanál rétesliszt
*5 tojás
*5 evőkanál cukor
*1 csomag vaniliáscukor
*negyed citrom héja
Elkészítés: A Tojásokat kettéválasztom a fehérjét kemény habbá verem és fokozatosan hozzáteszem a cukrot, majd a lisztet. Belereszelem a citrom háját és belerakom a vaniliáscurkot. Habverővel verem tovább, majd egyessével a tojássárgákat is hozzákeverem. Szép fényes tésztát előmelegített sütőben 200fokon 10 percig sütöm.
Majd még melegen feltekerem(én a sütőpapírral együtt tekertem fel).
Ha kihűlt megkenem a krémmel.
Hozzávalók a Krémhez:
*125dkg vaj
*125dkg porcukor
*fél citrom leve
*fél citrom reszelt héja
Elkészítés: A cukorhoz 1 evőkanál meleg vizet teszek és kikavarom vele, majd hozzá a citromhéjat és levet. A vajjal habosra keverem.
Majd megkenem a tésztát
Nos, tényleg nem a szépségre törekedtél...
VálaszTörlésÉn teljes erőmböl a szépségre törekedtem, de ahogy feltekertem eltört...:( (kicsit ideges is lettem)
VálaszTörlésMondjuk nem kellett sokáig nézni...mert el is fogyott!:D
Az íz volt a fontos:D