16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. február 1., hétfő

Panci Nikys mikrós süti

Nem bízzom az ilyen mikrós süteményekbe! Nagyon sok gasztro blogot olvasok és jegyzetelek ki onnan. Jobban szeretem blogokból összegyűjteni receptjeimet, mint recptes oldalakról, mert tapasztalatokkal tarkítva könnyeb megsütni a fionom sütiket, megfőzni az ételeket! Receptes "füzetem"-ben gyűlnek a receptek, hamarosan újjat is kezdhetek. Visszakanyarodva a Mikrós sütihez, más sok helyen olvastam erről az édességről, de nem, nem igazán bíztam benne. Aztán osztálytársam mondta, hogy már második süteményt készíti a hugának, mert olyan finom.
Egye fen! Ma egyedűl vagyok itthon és a hűtőszekrény is üresen tátong egy szál kolbásszal, így ebéd helyett süteményezek. A hozzávalókból mindig tartok itthon. Annyira gyorsan kész volt, hogy a mosogatni valót sem tudtam befejezni közbe.
És ha váratlan vedégeim támadnak, vagy a fiúk unszolnak, hogy most miért nincs süti, csak bedobom a mikróba és kész is!
Igaz a mikróba vetet jitemen nem javította. Továbbra sem leszek olyan elveteműlt, hogy húst süssek benne.

Hozzávalók:
*4 evőkanál liszt
*4 evőkanál cukor
*1 evőkanál kakó
*fél vaniliáscukor (én egészet tettem bele)
*2 kávéskanál sütőpor
*kis rum (kicsit tettem bele, de nem érződött, így jóval több kell mint kicsi:D szerintem legalább 1 teáskanálnyi)
*2 evőkanál tej
*2 evőkanál olaj (barátnőm mondta, hogy többet tegyek, többet is tettem, de még több kellett volna, mert csak körbevágva jött ki a süti)
*1 tojás
*mazsola (én kihagytam nem szeretem, de kandírozott gyümölcs is finom lehet benne, vagy csokoládé darabok)
Elkészítés: Az egészet jól összekutyulom egy üveg edlnybe, aminek min. 5 decisnek kell lennie. Én 700watton 6-6,5 percig "sütöttem". 1000watton elég az 5 perc is.
Formából kiborítva kettévághatom és megkenhetem lekvárral. Én Tejszínhaboztam és leöntöttem csokiszósszal. De nyáron vaniliafagylalt mellé is isteni lehet!


Jó falatozást!

2 megjegyzés:

  1. Egy Istennő vagy!:)
    Nagyon köszönöm ezt a receptet (linkeltem a blogod)
    Remélem nem sértettem meg semmilyen szerzői jogvédelmet...

    VálaszTörlés
  2. Jaj nem, örülök neki!!!
    Köszi:D

    VálaszTörlés