Nem bízzom az ilyen mikrós süteményekbe! Nagyon sok gasztro blogot olvasok és jegyzetelek ki onnan. Jobban szeretem blogokból összegyűjteni receptjeimet, mint recptes oldalakról, mert tapasztalatokkal tarkítva könnyeb megsütni a fionom sütiket, megfőzni az ételeket! Receptes "füzetem"-ben gyűlnek a receptek, hamarosan újjat is kezdhetek. Visszakanyarodva a Mikrós sütihez, más sok helyen olvastam erről az édességről, de nem, nem igazán bíztam benne. Aztán osztálytársam mondta, hogy már második süteményt készíti a hugának, mert olyan finom.
Egye fen! Ma egyedűl vagyok itthon és a hűtőszekrény is üresen tátong egy szál kolbásszal, így ebéd helyett süteményezek. A hozzávalókból mindig tartok itthon. Annyira gyorsan kész volt, hogy a mosogatni valót sem tudtam befejezni közbe.
És ha váratlan vedégeim támadnak, vagy a fiúk unszolnak, hogy most miért nincs süti, csak bedobom a mikróba és kész is!
Igaz a mikróba vetet jitemen nem javította. Továbbra sem leszek olyan elveteműlt, hogy húst süssek benne.
Hozzávalók:
*4 evőkanál liszt
*4 evőkanál cukor
*1 evőkanál kakó
*fél vaniliáscukor (én egészet tettem bele)
*2 kávéskanál sütőpor
*kis rum (kicsit tettem bele, de nem érződött, így jóval több kell mint kicsi:D szerintem legalább 1 teáskanálnyi)
*2 evőkanál tej
*2 evőkanál olaj (barátnőm mondta, hogy többet tegyek, többet is tettem, de még több kellett volna, mert csak körbevágva jött ki a süti)
*1 tojás
*mazsola (én kihagytam nem szeretem, de kandírozott gyümölcs is finom lehet benne, vagy csokoládé darabok)
Elkészítés: Az egészet jól összekutyulom egy üveg edlnybe, aminek min. 5 decisnek kell lennie. Én 700watton 6-6,5 percig "sütöttem". 1000watton elég az 5 perc is.
Formából kiborítva kettévághatom és megkenhetem lekvárral. Én Tejszínhaboztam és leöntöttem csokiszósszal. De nyáron vaniliafagylalt mellé is isteni lehet!
Jó falatozást!
16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!
Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!
Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!
2010. február 1., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egy Istennő vagy!:)
VálaszTörlésNagyon köszönöm ezt a receptet (linkeltem a blogod)
Remélem nem sértettem meg semmilyen szerzői jogvédelmet...
Jaj nem, örülök neki!!!
VálaszTörlésKöszi:D