16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2010. február 6., szombat

Kókuszos csokoládés keksz

A receptet Jade konyhája blogjában leltem. Mikor megláttam, tudtam meg kell süssem. Igaz nem vagyok kakaó rajongó és nincs itthon, de kis váltosztatással megsütöttem. És nagyon finom!!!
Hozzávalók:
*50 dkg liszt
*17 dkg cukor
*5 púpozott ek Nesquick én 4ek. holland kakaóport tettem bele
*2 tk sütőpor
*csipet só
*25 dkg vaj
*2 tojás
*1-2 ek tej - ha szükséges (nekem kellett 3 is)
Elkésztés: A lisztet, kakaóport, sót, cukrot, sütőport egy tálban összevegyítjük, majd hozzáadjuk a darabokra vágott vajat, összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és ha túlságosan keménynek tűnik a tészta, lágyítsuk 1-2 ek tejjel. Én hűtőbe tettem amíg elkészítettem a tölteléket. Nekem 3 kanál kellett. Elkészítjük a tölteléket is, összekeverve a hozzávalókat. És néhány percre tegyük a hűtőbe.
Eredetileg ki kellnyújtani fél cmre a tésztát, majd 7cm-es szaggatóval kiszaggatni, közepébe tölteléket tenni, golyót csinálni belőle, összenyomni és megsütni.
Nah ez nekem nem sikerűlt, nem akart összeállni a lisztől, majd ha nem liszteztem be úgy nem akart feljönni a deszkáról, így fogtam magam és kézzel golyót formáztam, tenyeremmel meglapítottam, közepébe tettem egy kis tölteléket (mint a kókuszgolyóba a meggyet teszük) és összegolyóztam. :D
Tepsire tettem meglapítottam és 190fokon 13-15 percig sütöttem.
Nekem3,5 tepsi lett belőle!

2 megjegyzés:

  1. Jol neznek ki, nagyon orulok, hogy izlett!
    Nalunk is nagy sikere volt, szerintem hamarosan ujra elkeszitem.
    Koszi, hogy kiprobaltad es azt is, hogy olvasom lettel!

    VálaszTörlés