16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2009. november 23., hétfő

GasztroKóp

Itt leltem: http://www.nlcafe.hu/adventi_ezoteria/20091123/szammisztika-szakacskonyv_avagy_mi_a_gasztronomiai_stilusod/ a gasztronómiai stílusomra:D Számmisztika segítségével. Nem hiszek nagyon az ilyenekbe, de sok igazság van benne:D Magamra leletem néhány mondtatba:D
Aki kicsit is kíváncsi a sajátjára, menjen a linkre és máris számolgathat!

4-es szám: a számmisztikában mindenki 4-es, aki 4-én, 13-án, 22-én vagy 31-én született.
A tipikus 4-es két lábbal áll a földön, tehát józan, reális és gyakorlatias gondolkodású. Mentes a szélsőségektől (kivéve, ha 22-én született), vagyis nem megy bele divatos fogyókúrákba, nem sanyargatja a testét semmilyen diétával. Hajlamosabb lassan, kitartóan és céltudatosan tenni az ideális testsúly eléréséért.
Kifejezetten kedveli a kiadós reggelit, amelyet csendben és az aznapi feladatainak átgondolásával szeret tölteni. A nap többi étkezésére is ez a legjellemzőbb. Számára mindennél fontosabb a nyugalom, a csend és a kiszámíthatóság, vagyis nagyon utálja, ha sürgetik vagy ha kérdésekkel bombázzák evés közben.
Nem tartja fontosnak a társasági összejöveteleket, nem szereti a felhajtást, sem a hangos, zajos bulikat. Jobban kedveli például a munkavacsorákat, ahol étkezés közben érdemi kérdésekkel lehet foglalkozni, vagy családi körben a teendők megvitatását lehet elintézni.
A 4-es számára fontosak a tradíciók. Nagyon odafigyel a családi vagy nemzeti hagyományok ápolására. Ez az étkezésben, illetve az ételkészítésben is megnyilvánul. Hajlandó akár kutatásokat is végezni a régi szokásokkal kapcsolatban, hogy felelevenítse azokat. Előnyben részesíti a nagymamájától vagy dédanyjától átörökített recepteket. Természetesen a tárgyakkal is így van. Ha netán ez egy réges-régi szakácskönyv, akkor különösen becsben tartja.
A 4-es szívesen és alázattal szolgál. Ha szükséges, bármilyen lehetetlen időpontban hajlandó odaállni főzni. Hűen ragaszkodik a jól bevált receptekhez. Nem érzi szükségesnek, hogy kísérletezzen, újítson.
A vendéglátásban utolérhetetlen a precizitása. Nem biztos, hogy lelkesen fogad vendégeket, mert az nagy felfordulással jár, de ha rászánja magát, akkor előre, aprólékosan megtervez minden részletet.
Szereti a rendet és a tisztaságot, ezért a vendégek távozása után, bármilyen késő is legyen, fáradságot nem ismerve odaáll mosogatni, és elpakolni mindent. Az igazság az, hogy ő a mosogatás utáni rendtől érzi jól magát.
A 4-es szám rezgésének megfelelő alapanyagok és ételek:
Fűszerei: kömény, édeskömény, szegfűszeg.
Zöldségei, gyümölcsei: bab, borsó, fokhagyma, paraj, spárga, sárgarépa, szeder, naspolya, málna, datolya, földieper.
Ételei: sonka, borjúhús, angolna.
Kedvenc étele: hidegtál sok zöldséggel és sajttal.
Kedvenc itala: gyógyteák, erős kávé.

1 megjegyzés:

  1. hajaj! én is 4es vagyok, de ennek az ellenkezője jellemző rám!! ennyit az ilyen számmisztikáról!!

    VálaszTörlés