*fél kg hús(sertés, marha, csirke, pulyka)
*25 dkg tarhonya(elvileg fél kg kell, de az szerintem sok)
*2 szem krumpli
*só, bors, pirospaprika(vagy vegeta, de én nem szeretem)
*vöröshagyma
*kevés olaj
Elkészítés: A hagymát olajon üvegesre párolom, majd lehúzom a tűzről és pirospaprikázom ízlés szerint! Ráteszem az apró kockára darabolt husit és felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Sózom borsozom és fedő alatt puhára párolom. Tulajdonképpen egy pörköltalapot készítek.
Majd olajon a tarhonyát megpirítom aranybarnára(én is piríthattam még volna:D), majd kevesebb, mint 1 l vizzel felöntöm, úgy, hogy ellepje. És főzöm, közbe sűrűn kavargatom. Akkor van kész, ha eltűnik a tarhonya leve:D
Krumplit is megfőzöm, feldarabolom és a húshoz teszem. Ha minden kész összeöntöm az összeset és jól megkavarom! Kész is van! Jó laktató! Az igazi paraszt tarhonyába van kolbász is, de azt most kihagytam:D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése