16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2009. október 28., szerda

Tarhonyás hús (paraszt)

Hozzávalók:
*fél kg hús(sertés, marha, csirke, pulyka)
*25 dkg tarhonya(elvileg fél kg kell, de az szerintem sok)
*2 szem krumpli
*só, bors, pirospaprika(vagy vegeta, de én nem szeretem)
*vöröshagyma
*kevés olaj
Elkészítés: A hagymát olajon üvegesre párolom, majd lehúzom a tűzről és pirospaprikázom ízlés szerint! Ráteszem az apró kockára darabolt husit és felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Sózom borsozom és fedő alatt puhára párolom. Tulajdonképpen egy pörköltalapot készítek.
Majd olajon a tarhonyát megpirítom aranybarnára(én is piríthattam még volna:D), majd kevesebb, mint 1 l vizzel felöntöm, úgy, hogy ellepje. És főzöm, közbe sűrűn kavargatom. Akkor van kész, ha eltűnik a tarhonya leve:D
Krumplit is megfőzöm, feldarabolom és a húshoz teszem. Ha minden kész összeöntöm az összeset és jól megkavarom! Kész is van! Jó laktató! Az igazi paraszt tarhonyába van kolbász is, de azt most kihagytam:D
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése