Hozzávalók:
*50dkg finomliszt
*25dkg margarin
*25dkg porcukor
*1 csom. vaniliáscukor
*1 csom. sütőpor
*4 tojás
*2-3 ek. tejföl
*1kg hámozott alma
*10dkg darált dió
*20dkg porcukor
*1 citrom
*kis fahéj
Elkészítés: A sütőporral elkevert liszthez morzsoljuk a margarint! Majd hozzáadom a cukrot, vaniliás cukrot, tojásokat, és annyi tejfölt, hogy gyúrható tészta legyen belőle!
Fóliába tekerve 1 órát a hűtőbe teszem pihenni!
Fóliába tekerve 1 órát a hűtőbe teszem pihenni!
Meghámozzuk az almát, lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és meglocsoljuk a citrom levével a reszelt almát. Majd hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, reszelt citromhéjat!
A tésztát kiveszem a hűtőből és 1 gombócra osztom! Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtom. Az egyik lapot sütőpapiros tepsire fektetjük, darált dióval megszórjuk és egyenletesen elosztlatjuk rajta az almás tölteléket! Beborítjuk a másik tésztával. Megszúrkálom villával a tetejét, megkenem egy egész felvert tojással és előmelegített sütőbe (kb. 30-40perc) alatt 180 fokon megsütjük!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése