16 évesen(egy nyári szünetben) anyukám kiültetett maga mellé a kiskonyhába, kezembe nyomott egy füzetet és elkezdtünk főzni! Mutatta, diktálta a receptet, én meg leírtam! Következő héten meg kellett főzzem. Az alap dolgok mentek. Akkor kínszenvedésnek éltem meg.
19 évesen kaptam egy saját konyhát. Ott álltam egyedül, csak telefonos segítséggel és néztem a tűzhelyet, a lábast és hirtelen nem tudtam mihez kezdjek.
Ekkor vettem elő a a megírt receptfüzetem és kezdtem el főzni! Azóta szenvedélyemmé vált!

Vőlegényem is szereti főztömet és ez a legjobb érzés a világon!
Én, mint kezdő háziasszony ebbe a Blogba írom le tapasztalataim, összegyűjtött-kipróbált receptjeim!
Remélem másnak is segíthetek!
Jó olvasgatást & Sütést-főzést!

2009. október 17., szombat

Cukormáz

Pár éve mamával egyik karácsony előtt olyan kéztetést éreztünk, hogy azonnal sütnünk kell mézeskalácsot! Mondhatni szörnyű lett! Kemény volt a a mézeskali a cukromáz, meg nem akart megszáradni! Hűtőbe tettük...szárítottuk, de semmi!
Tavaly télen sütöttem először egyedűl mézeskalácsot és szuper receptre leltem a neten, szuperűl is sikerűlt! Annyira, hogy a következő adagból Mézesházikó lett! recept és minden más megtalálható itt: http://szandradeekonyha.blogspot.com/search/label/Kar%C3%A1csony
Jó cukrmáz receptet, pedig egy mázeskalács ajándék alján találtam! És szuper! Annyira hamar megszárad és fini cukor ízű!
Most Csokis muffin díszítésére használtam! 18 muffinra egy fél fehérjéből kell máz, de nem választottam szét..sajna pazaroltam...

Hozzávalók:
*1 tojás fehérje
*13 dkg porcukor
Elkészítés: A porcukrot 2x átszitálom(én darálni szoktam, nekem nagyon kicsi szemcséjű, ezért nem szoktam szitálni). A fehérjét kemény habbá verem és belekeverem a porcukrot. Zacsiba töltöm és kicsi lyukat vágok ki az egyik sarkán. Nagyon kicsi legyen!:D Úgy lesz szép!
/van itthon kinyomóm is, de nem szeretem/
Most szineztem is...Miután összekevertem a habot és a cukrot beletettem a szinezőt és úgy is jól összekevertem.
Nagyon hamar megszárad!
Jó munkát!

5 megjegyzés:

  1. Szia, köszi a receptet, már annyi ilyen és hasonló cukormázat kipróbáltam, és mind csak bonyolultabb volt, és nem sikerültek. Ez meg elsőre jó lett. :D

    VálaszTörlés
  2. nagyon jó recept, gyorsan kész van, gyorsan szárad, gyönyörű és finom!:)

    VálaszTörlés
  3. Hol lehet kapni olcsón szinezőt?

    VálaszTörlés